Dochter op kamers

Wat kan er veel gebeuren in een jaar tijd! Vorig jaar om deze tijd was ik hard aan het werk aan de laatste alinea’s van het manuscript voor ‘Lieve Dochter’. Een cadeauboekje van moeders voor dochters, bijvoorbeeld bij hun 18e verjaardag, eindexamen, als je dochter op kamers gaan of gewoon zomaar.

In het afgelopen jaar is onze eigen dochter 18 geworden en heeft haar eindexamen gehaald.  Dat ze óók nog binnen dat jaar op kamers zou gaan, hadden we geen van allen zien aankomen. Ik had het dus op tijd af :-).

Hoe het voelt, kan ik nog niet zeggen: ze is afgelopen weekend verhuisd.

(Als je weet dat we in die tijd een ander huis hebben gezocht en gevonden, ons huis hebben verkocht en zijn verhuisd naar een huis waarin we nog steeds aan het verbouwen en klussen zijn, mijn vader ernstig ziek werd en werd geopereerd, mijn schoonmoeder werd geopereerd, mijn zus ziek werd en dat de kat is doodgereden, dan krijg je een béétje een indruk van mijn afgelopen jaar…)

Gaat ook jouw dochter op kamers of zoek je nog een leuk cadeautje voor een andere gelegenheid voor haar? Je kunt het nog steeds bestellen bij de boekhandel, online of bij mij. Want natuurlijk schreef ik het voor álle moeders en álle (pleeg-)dochters.

dochter-op-kamersHet Nederlands Dagblad schreef: “Lieve dochter van Els van der Vlist is bedoeld om aan je dochter mee te geven als ze uit huis gaat. Van der Vlist geeft allerlei tips, die zowel praktisch (Vlekken in je kleding? Leg ze een nachtje in de Biotex) als meer geestelijk van aard zijn (Denk positief; niet in moeilijkheden, maar in mogelijkheden). Alles wat je je dochter leerde of had willen leren, zet de auteur nog eens op een rijtje in een handzaam boekje, aangevuld met een inkijkje in de opvoeding van de dochters van bekende christenen.” – ND, 22-06-2016