Mini-vakantie

 

Een minivakantie kan hetzelfde gevoel van ontspanning geven als een vakantie, en ze is veel makkelijker te realiseren!

Wat is een minivakantie?

 

Mini – dus klein, en vacant-zijn – open ruimte. Even uit je dagelijks doen kan rust geven, nieuwe inzichten, nieuwe ervaringen. Die vakantie hoeft echter niet per se lang te duren of ver weg te gaan. Sterker nog: lengte en afstand kunnen soms juist méér stress opleveren.

 

Bijvoorbeeld: “Naar het strand bij Noordwijk, een stuk gelopen, in de zon gezeten met koffie uit de thermos, terug langs het strand en tot slot een ijsje/milkshake. Een eind rijden, dat wel, maar terug via een leuke route om wat bollenvelden te spotten. Heerlijk, ben helemaal ontspannen!”

 

Zo’n middag kost een stuk minder voorbereiding dan drie weken kamperen in Frankrijk.

 

Begin klein, denk in ‘babysteps’. Een halfuurtje met een boek in de zon. Een stukje fietsen door een groene omgeving. Op een bankje langs het water zitten en alleen maar kijken, luisteren en ruiken. Zomaar in de auto of in de bus stappen en ergens heengaan. Een uurtje ronddwalen in een museum.

 

Het hoeft niet veel tijd of geld te kosten en het levert je een opgeladen en energiek gevoel op.

 

Over geld gesproken: de mooiste dingen zijn vaak niet met geld te ruilen. Een fietstochtje, een bankje, een goed gesprek, een kopje koffie uit je eigen thermoskan, genieten, vriendschap…Ga maar eens creatief op zoek!

 

Welke minivakanties gun jij jezelf deze week?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *