Nu bezig met

Waar ben ik momenteel mee bezig?

Een pagina naar idee van nownownow.com; om even bij te praten en mijn focus te verscherpen. Deze update is van september 2019 en bestrijkt de komende vier maanden. (‘tot einde jaar’)

Over schrijven

Mijn vierde boek is in juli verschenen. Leeg Nest – als kinderen uitvliegen, bij uitgeverij KokBoekencentrum in de serie Puur. Het ligt nu in de winkel en in de handen van de lezers. Ontzettend leuk dat ik foto’s kreeg van lezers met het boek in hun handen op de camping!

Verschillende media geven er aandacht aan; Eva, Ref.Dagblad, Grootnieuwsradio, Puur Magazine. Dat houdt mij ook direct van de straat 😊. Bij mijn eerste boek in 2010 overviel me de aandacht nog, deze keer heb ik er bewust ruimte voor gehouden in m’n agenda. Zo leer je elke keer weer bij, zij het soms langzaam.

Onregelmatig schrijf ik een blog voor de website van Puur, gerelateerd aan het thema Leeg Nest en aan het schrijfproces. Daarnaast schreef ik een gastblog voor Schrijfjuffers.nl.

Ondertussen reserveer ik minimaal twee dagen per week voor mijn fictieproject. Daarbij zit ik regelmatig in een prachtig stadsappartement om me helemaal af te kunnen sluiten. Hoewel de drukte in de hoofdstad me de eerste dagen erg afleidde, heb ik nu een plek in het appartement gevonden waarbij ik minder van de straat zie en me meer kan focussen. Een andere plek betekent een andere flow, en nu ben ik zover dat ik zodra ik dat appartement binnenstap, m’n schrijfspier begint! Ik ben blij met deze mogelijkheid en met het leuke contact dat ik met de eigenares heb.

Spreken

In juni heb ik weer eens een stiltewandeling georganiseerd, als een van de workshops tijdens het gemeenteweekend van Vineyard Utrecht, in Voorthuizen. Het regende die ochtend behoorlijk, tot vlak voordat we begonnen. Het bos kwam tot bloei met waterdruppels en voorzichtige zonnestralen. Zelfs de waterlelies openden zich. Een heilzame ervaring en een mooie groep deelnemers!

Inmiddels ben ik de organisatie van spreekbeurten opnieuw vorm te geven. Voor een wat redelijkere prijs en op bepaalde dagdelen ben ik nog te boeken.