Nu bezig met

Waar ben ik momenteel mee bezig?

Een pagina naar idee van nownownow.com; om even bij te praten en mijn focus te verscherpen. Deze update is van februari 2021.

Schrijven

Na het verschijnen van mijn vierde boek, Leeg Nest – als kinderen uitvliegen, bij uitgeverij KokBoekencentrum, is het even stil geworden rond het schrijven. De aandacht in de media voor een nieuw boek is geluwd, en ik ben in stilte verder gaan schrijven aan mijn fictieproject. In de winter van 2019/2020 verbleef ik twee dagen per week in een prachtig stadsappartement in Amsterdam, midden in de levendige binnenstad en met twee katten om te verzorgen. De lockdown maakte hier een einde aan en sindsdien probeer ik thuis weer ruimte en regelmaat in te bouwen hiervoor.

Coachen

Ik heb mijn eigen coachpraktijk afgebouwd, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan… ik blijf liefde houden voor mensen in gebrokenheid, mensen die open staan voor iemand die met hen meeloopt, met wat voor vragen dan ook. Sinds september 2020 geef ik dit vorm als ambulant woonbegeleider bij Ontmoeting Woerden. Het is heel bijzonder hoe alles hierin samen komt wat ik in de loop der jaren heb geleerd en opgebouwd! De doelgroep is divers, altijd psychosociaal kwetsbare mensen, ze hebben uiteenlopende hulpvragen die soms niet eens heel duidelijk zijn. Mijn vermogen om snel te schakelen, snel te leren, mee te voelen, naast en met de ander kleine stapjes te nemen en elke kleine overwinning te vieren, wordt volop aangesproken! O ja, en dat ik hard kan werken is mooi meegenomen :-).

Spreken

Je kunt niet op alle fronten tegelijk vol inzetten, daardoor ligt het spreken momenteel vrijwel stil. Afgelopen jaar heb ik voor het eerst in onze eigen gemeente een preek gehouden, op film weliswaar vanwege het verbod op samenkomen. Wie weet gaat dit vaker gebeuren.

Daarnaast

Daarnaast ben ik creatief bezig met het schilderen van kiezels en keien. Puur hobbymatig, niet professioneel en onbetaald. Alleen maar voor de lol van mijzelf, en voor de lol van anderen die een steen onverwacht vinden, om een glimlach op het gezicht van een ander te toveren in deze barre tijden. Steeds als ik denk ‘mwah, ik stop er maar eens mee’, meldt zich nét een blije vinder via de FB-pagina van Kei Tof waardoor ik weer helemaal gemotiveerd raak. Zo komen mijn teken-skills ook steeds hogerop!

Ik heb sinds een jaar muziekles (inmiddels online), dat spreekt ook weer een ander deel van mijn brein aan en geeft ontspanning en inspanning. Verder deel ik nog wel eens lowfodmap-gerechten, aangezien die manier van eten heel fijn is voor mijn gestel. Wie mij al wat jaren volgt, ziet dat wandelen een terugkerend thema is in mijn leven – of eigenlijk een constante.