Nu bezig met

Waar ben ik momenteel mee bezig?

Een pagina naar idee van nownownow.com; om even bij te praten en mijn focus te verscherpen. Deze update is van april 2019 en bestrijkt de komende drie maanden. (‘tot de zomer’)

Over schrijven

Allereerst ben ik bezig mijn vierde boek af te ronden. In oktober zat ik bij de uitgever om de eerste hoofdstukken en de opzet te bespreken, in januari leverde ik het volledige manuscript voor de eerste keer in. Op dit moment zit ik een redactieronde, in mei zal ik werken aan de auteursproef. In juni verschijnt Leeg Nest – als kinderen uitvliegen, bij uitgeverij KokBoekencentrum in de serie Puur. Of er rondom het verschijnen een feestje komt? Het lijkt me wel leuk, dus daar zal ik eens over gaan nadenken. Update: donderdagavond 18 juli vindt de presentatie plaats in Woerden, houd deze avond vrij als je er bij wilt zijn!

Daarnaast zal ik af en toe een blog schrijven voor de website van Puur, gerelateerd aan het thema Leeg Nest en aan het schrijfproces.

Steeds als dit manuscript uit mijn handen is, werk ik verder aan mijn eigen fictieproject. Dat is voor mij een uitdaging die ik graag aanga en die soms ook worsteling met zich meebrengt. Ik geniet van het proces!

Spreken en coachen

De afgelopen tijd heb ik geen spreekbeurten meer aangenomen, uitgezonderd in december jl. een preek (over pelgrimeren, lees verder) en een stiltewandeling die ik in juni zal organiseren. Na de zomer zal ik het spreken verder / anders vormgeven.

In februari heb ik na rijp beraad besloten mijn aandacht en tijd volledig aan het schrijven te geven. Dat betekent dat ik na ruim vijf vruchtbare jaren ga stoppen met mijn counsellings- en coachingspraktijk. Het was een prachtige tijd, waarin ik veel mooie mensen heb mogen ontmoeten. Ik heb met hen heel verschillende en altijd boeiende trajecten gelopen, en ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik kreeg. Met pijn in mijn hart heb ik dit besluit genomen, maar ik geloof dat het snoeien van vruchtdragende ranken meer vrucht zal voortbrengen. De wijnbouwer weet wat Hij doet (zie Johannes 15 in de Bijbel). Dit betekent dat ik de komende tijd ook bezig zal zijn met het afronden hiervan. Onder andere deze website heeft een update nodig, maar ook administratief moet er nog een en ander gebeuren.

Pelgrimsreis

Verder heb ik voor het eerst in mijn eentje een meerdaagse tocht gewandeld. Een pelgrimswandeling in eigen tempo, waarbij ik overnachtte bij mensen thuis of in een pension, en een keer zelfs in een klooster. Afgelopen herfst kon ik hem niet helemaal afmaken, in de komende maanden wil ik daarom een paar dagen plannen om echt tot het eindpunt te komen. Dit was voor mij op meerdere gebieden een heel bijzondere ervaring. Alleen al fysiek: na een periode van ziekte, onder ander tweemaal de ziekte van Lyme, ben ik mijn fysieke kracht gaan opbouwen met heel kleine stapjes. Twee jaar geleden was ik zover dat ik tien minuten kon lopen – een klein blokje om. Kun je je voorstellen dat ik nu soms uitgeput maar met een brede grijns door het landschap liep?

Verder…

Dan borrelen er nog wat creatieve ideeën, die nog een tijdje in stilte mogen rijpen :-).

(april 2019, update 3 juni 2019)