Oldenallerpad Putten

vrijdag 10 juli 2020

Tentkamperen aan de Franse kust met weercode geel vanwege harde wind en met regen: wij kunnen dat. Daarna volgden twee droge dagen, maar we besloten we om vóór de volgende 48 uur regen naar huis te gaan en sloten de week af in Nederland. Op vrijdagmiddag liepen we het Oldenallerpad in Putten, uitgezocht omdat het én langs de route Zwolle – huis lag, én het in Putten om 14.00 uur weer droog zou zijn. Dat klopte!

Bij het startpunt ‘De Zoete Inval’ parkeerden we op het erf. Een briefje op de ingang maakte ons wat triest: “Met pijn in ons hart hebben we moeten besluiten dat “De Zoete Inval” vanaf heden definitief zal stoppen. Dit i.v.m. het niet kunnen naleven van de COVID-19 regels.” Ik zie dan direct een pijnlijk faillissement voor me van een levendig familiebedrijf, waar het hele dorp zijn feesten en partijen heeft gevierd…

Fietsers en wandelaars zijn nog welkom in Het Biggenhok, voortgezet door de buren. Hier is een zelfbedieningsterras met toilet. Mooi dat dat kan. We slaan rechtsaf langs het autosloopbedrijf naast het spoor (waar zie je dat nog?) en dan direct links van de weg af, een mooi pad in dat ons richting het bos leidt. De routeverkorter laten we links liggen, want we willen natuurlijk landgoed Oldenaller zien. Mooi landgoed, mooi bos er om heen, onopgevoede honden met twee vrouwen die het niet echt interesseerde of hun hond al dan niet wild tegen een wandelaar opspringen :-(, een weerspiegeling in het water en nauwelijks andere mensen.

Even later staken we de weg weer over om het bos in te gaan, in de verwachting het spoor weer over te steken, zoals de kaart aangaf. Dat gebeurde niet, we liepen wel een héél mooi bospaadje – dat later bleek de routeverkorter te zijn, een beetje beter op de bordjes letten voortaan! Daar zagen we de autosloperij weer en waren we terug bij start.

Een beetje jammer dat deze mooie route ineens was afgebroken, een reden om nog eens terug te gaan en ook de oude Schaapskooi mee te nemen en een stuk onverhard pad, zo te zien. Even overwogen we nog terug te lopen en het alsnog mee te nemen, maar na een halve dag museum lopen was het ook wel weer lekker om naar huis te gaan. Route is zeker een aanrader.

Achterzijde landgoed
Let op het kalfje én op de schroothoop op de achtergrond