Over mij

In 2003, toen het woord burn-out nog maar net bekend begon te worden, knapte ik niet op van wat een griepje leek te zijn. Opgebrand. Veel van wat ik deed, moest ik op dat moment loslaten. Deze periode bracht mij terug naar de kernwaarden van mijn leven.

Langzaam klom ik weer op en begon de bakens te verzetten. Mijn freelance notuleerwerk stopte ik radicaal, net als veel van het vrijwilligerswerk dat ik deed. Ik gaf aan mezelf toe dat ik het liefst wilde gaan studeren en ik begon aan een deeltijdstudie. Van inkomsten naar uitgaven; maar niet alleen financieel was het een spannende stap!

Ik ken de onzekerheid van oncomfortabele keuzes maken, van niet zeker weten waar een stap toe leidt. Ik weet wat het is om bang te zijn en het tóch te doen – en ik geloof dat dát getuigt van ware moed. Ook weet ik wat het is om te dealen met chronische ziekte of lichamelijke beperkingen; en ik weet hoe je ongemerkt ongelukkig kunt worden door alleen maar te doen wat ánderen van je verwachten.

Ik houd van afwisseling in mijn leven en ik heb behoefte aan uitdagingen – maar ik ken nu veel beter dan voorheen mijn eigen speelruimte tussen uitdaging en rust, tussen vele bezigheden en dat doen waar mijn hart naar uitgaat.

Het doel van timemanagement is niet vaardigheden te leren om nóg meer in je leven te proppen, maar leven vanuit de rust en weten dat je bezig bent met dat waartoe je geroepen bent.

Ik schreef boeken, over gezond en bewust leven en eten (‘Ik heb er genoeg van!’) en over timemanagement (‘De tijd van m’n leven’, beiden uitg. Boekencentrum). Daarnaast heb ik vijf jaar mijn eigen praktijk gehad als coach en counsellor. Timemanagement, levensvragen en keuzes maken waren thema’s die aan de orde kwamen. Ik schreef een cadeauboekje bij het volwassen worden van een dochter (‘Lieve Dochter’, uitg. Boekencentrum) en in juli 2019 verscheen mijn nieuwste boek ‘Leeg Nest, als kinderen uitvliegen’ bij KokBoekencentrum. Ik ben hbo-theoloog en daarna opgeleid tot coach/counsellor.

Reflect the Glory

In mijn boeken én op de website kun je de zin ontdekken
“only to reflect the glory of my King”. 
Dat is mijn missie, dat is mijn drijfveer. Een zin die ik niet zelf heb verzonnen, maar die mij echt in een moment van inspiratie werd gegeven – ergens in 2010.
‘Reflect the Glory’ is de naam voor mijn bedrijf.
Onder deze naam vallen mijn activiteiten schrijven en spreken, en voorheen mijn coaching.

Mijn verlangen en mijn overtuiging is dat zelfs in gebrokenheid en in lijden -dat ook aan mijn deur niet voorbijgaat-,  het mogelijk is om te schitteren! Door het licht te reflecteren, ook al lijk je op een spiegel die in duizenden scherven is gevallen. Schitterende scherven. Ik geloof dat er altijd lichtstralen van hoop te vinden zijn, en wil die graag zoeken.
Je hoeft het niet in eigen kracht te doen.
Als eerbetoon aan mijn Maker heb ik deze naam gekozen als bedrijfsnaam.