Over mij


Bijna vijftien jaar geleden, toen het woord burn-out nog maar net bekend begon te worden, knapte ik niet op van wat een griepje leek te zijn. Opgebrand. Veel van wat ik deed, moest ik op dat moment loslaten. Deze periode bracht mij terug naar de kernwaarden van mijn leven.

Langzaam klom ik weer op en begon de bakens te verzetten. Mijn freelance notuleerwerk stopte ik radicaal, net als veel van het vrijwilligerswerk dat ik deed. Ik gaf aan mezelf toe dat ik het liefst wilde gaan studeren en ik begon aan een deeltijdstudie. Van inkomsten naar uitgaven; maar niet alleen financieel was het een spannende stap!

Ik ken de onzekerheid van oncomfortabele keuzes maken, van niet zeker weten waar een stap toe leidt. Ik weet wat het is om bang te zijn en het tóch te doen – en ik geloof dat dát getuigt van ware moed. Ook weet ik wat het is om te dealen met chronische ziekte of lichamelijke beperkingen; en ik weet hoe je ongemerkt ongelukkig kunt worden door alleen maar te doen wat ánderen van je verwachten.

Ik houd van afwisseling in mijn leven en ik heb behoefte aan uitdagingen – maar ik ken nu veel beter dan voorheen mijn eigen speelruimte tussen uitdaging en rust, tussen vele bezigheden en dat doen waar mijn hart naar uitgaat.

Mijn naam is Els van der Vlist, en ik coach mensen die op zoek zijn naar meer rust in hun hoofd en in hun hart.

Het doel van timemanagement is niet vaardigheden te leren om nóg meer in je leven te proppen, maar leven vanuit de rust en weten dat je bezig bent met dat waartoe je geroepen bent.

Ik schreef boeken, over gezond en bewust leven en eten (‘Ik heb er genoeg van!’) en over timemanagement (‘De tijd van m’n leven’, beiden uitg. Boekencentrum). Daarnaast loop ik individueel met mensen op als coach en counsellor. Timemanagement, levensvragen, overspannenheid, keuzes maken zijn thema’s die aan de orde komen. Ik schreef een cadeauboekje bij het volwassen worden van een dochter (‘Lieve Dochter’, uitg. Boekencentrum) en inmiddels heb ik ervaring met het uit huis gaan van zoon én dochter. Ik ben hbo-theoloog en daarna opgeleid tot coach/counsellor.

Hoop

Ik wil mensen leren leven vanuit rust. We zijn niet gemaakt voor langdurige stress.

Ik geloof dat jij ondanks leven in gebrokenheid toch kunt schitteren. Ik geloof dat er altijd lichtstralen van hoop te vinden zijn en ik verlang ernaar om die te vinden. Hoewel niet alles in het hier en nu valt op te lossen, leef en werk ik vanuit het vertrouwen dat ook een moeilijk leven leefbaarder kan.

Reflect the Glory

In alledrie m’n boeken én op de website kun je de zin ontdekken
“only to reflect the glory of my King”. 
Dat is mijn missie, dat is mijn drijfveer. Een zin die ik niet zelf heb verzonnen, maar die mij echt in een moment van inspiratie werd gegeven – ergens in 2010.
‘Reflect the Glory’ is de naam voor mijn bedrijf.
Onder deze naam vallen mijn activiteiten schrijven, spreken én counsellen & coachen.

Mijn verlangen en mijn overtuiging is dat zelfs in gebrokenheid en in lijden -dat ook aan mijn deur niet voorbijgaat-,  het mogelijk is om te schitteren! Door het licht te reflecteren, ook al lijk je op een spiegel die in duizenden scherven is gevallen. Schitterende scherven.
Je hoeft het niet in eigen kracht te doen.
Als eerbetoon aan mijn Maker heb ik deze naam gekozen als bedrijfsnaam.

Christelijke coach

Ik ben christen en coach, dat maakt mij dus een christelijke coach. Betekent dat dat ik alleen christenen kan coachen? Nee, zeker niet! De principes gelden voor iedereen. Het is wel de bron, de innerlijke motivator, waaruit ik leef en werk.

Voor jou

Voel je je vaak gejaagd en ervaar je stress bij de dingen die je doet? Zakt jouw stressniveau niet meer na het leveren van een prestatie? Ben je de hele dag bezig en heb je aan het eind van de dag tóch een onbevredigd gevoel, alsof je niet écht iets hebt bereikt? Heb je te maken met een grens aan je energieniveau die dichterbij is dan wat jij allemaal van plan bent te doen? Ben je op zoek naar de beste manier van het besteden van je tijd? Of zoek je naar een nieuwe richting in je leven, weet je nog niet precies wat je wilt in de komende fase?

Wil jij ook leren leven vanuit de rust dat je bezig bent met datgene waartoe jij geroepen bent? Verlang je ernaar in de stormen van het leven ruimte te hebben voor bezieling en rust? Wil je op zoek gaan naar waar jóuw focus ligt, wat jóuw kernwaarden zijn en waarvoor jíj wilt gaan? Kijk rustig verder rond op deze website, bestel een van mijn boeken, of neem direct contact op voor een kennismakingsgesprek.